top of page
Szerző képeYogArena

Immunrendszer erősítés természetesen

Az alábbi fűszerek, növények természetes antibiotikumok, melyeket fertőző betegségek megállításában és a gyorsabb gyógyulás érdekében használatosak az Ájurvéda ajánlásával.


IMMUNRENDSZER ERŐSÍTŐ NÖVÉNYEK:


Gyömbér:

Antibiotikus és mikrobaellenes hatású. Gyulladás- és köhögés csökkentő hatású. Számtalan féle vírusfélét képes ártalmatlanítani!



Szegfűszeg:

Száraz köhögésre és torokfájásra is kiváló. Hatékony az E.coli baktérium ellen is.



Fokhagyma:

Salmonella vagy az E.coli baktérium ellen hatékony, de rezisztens tuberkulózis esetében is javasolt. Antivirális hatású növény. Elpusztítja az influenza A-, B-családját, a vírusos tüdőgyulladást, a HPV-és herpeszvírusokat, de a HIV vírussal szemben is hatékony.



Méz:

Több mint hatvan baktérium ellen védi a szervezetünket, köztük a Staphilococcus súlyos fertőzéssel szemben is!


Fahéj: Antibakteriális, de megvéd a gombásodástól is.


Édesgyökér: Elpusztítja a SARS vírustörzset, de akik magas vérnyomásban szenvednek, legyenek elővigyázatosak és konzultáljanak szakemberrel.



FIGYELJÜNK, hogy ne használjunk nagy dózisokat egyikből sem! Súlyos és nem szűnő betegség esetén keressük fel kezelőorvosunkat!


Kifejezetten vírusölő gyógynövények közül használjuk az alábbiakat:


Oregánó:

Ez a szuper zöldfűszer igen magas arányban tartalmaz antioxidánsokat. Gyulladáscsökkentő és antivirális hatású. Egy tanulmány szerint még a herpeszvírus 90 százalékát is leölte egyetlen óra alatt. Továbbá csökkenti a daganatos sejtek növekedését és áttétképződését. Az oregánóolaj az egyik leghatékonyabb természetes vírusölő. Ha olaj formájában használjuk, mindenképpen hígitani kell.



Zsálya:

Nagyon magas a K-vitamin, B6-vitamin, kalcium, vas-és mangán tartalma. Ezen felül található benne A-,C--, és E-vitamin, réz, cink, magnézium. Antivirális hatása kétségtelen. Védettséget nyújt a legkülönfélébb fertőzésekkel szemben. Rákos sejtek esetében megfigyelték, hogy programozott sejthalállal támadja meg a kóros sejteket.




Szent bazsalikom (Tulsi):

Számos enterovírussal, mint a hepatitisz-B, herpesz, de sok más fertőző és vírusos megbetegedéssel szemben felveszi a harcot, a magas apigenin-és urzolsavtartalmának köszönhetően.


Rozmaring:

Képes szétbontani az antibiotikumra rezisztens baktériumok sejtfalát. Hatékony az influenza, hepatitisz-A, HIV, akut vírusokkal szemben.




Akik nem kedvelik a zöldfűszereket, számukra hatékony vírusölő a teafaolaj, propolisz és a gréfrútmagkivonat.












YogArena

2023. 12. 12.


bottom of page