REGGELI:
Csicseriborsós mustáros krém
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Hozzávalók:
1 doboz csicseriborsó (400 g-os doboz)
1 zellerszár vékonyra szeletelve
1 újhagyma vékonyra szeletelve
3 tk dijoni mustár
1⁄2 citrom
só és bors, ízlés szerint
4 vékony szelet (40 g ea) teljes kiőrlésű kovászos kenyér (vagy gluténmentes) vagy teljes kiőrlésű kenyér
1⁄2 csésze (20 g) bébispenótlevél
1⁄2 avokádó (közepes) vékonyra szeletelve
Elkészítés:
2 adag alapján
1.
A csicseriborsót egy közepes tálban burgonyanyomóval durván pépesítjük. Adjuk hozzá a zellert, az újhagymát, a mustárt és a citromlevet. Jól összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
2.
Két szelet kenyér közé teszünk spenótleveleket, csicseriborsó keveréket, avokádó szeletek és szendvicsként fogyasztjuk.
TÍZÓRAI:
Egyféle friss gyümölcs alaposan megtisztítva.
EBÉD:
"Nem csirke" NUGGETS
Elkészítési idő: kb. 15 perc
Hozzávalók:
1 csésze (140 g) panko durva szemű zsemlemorzsa (vagy gluténmentes, ha szükséges)
1 tk füstölt paprika
1⁄2 tk fokhagymapor
só és bors, ízlés szerint
1⁄2 csésze (50 g) apró szemű zab (vagy barna rizspehely vagy quinoa pehely, ha gluténmentes)
2 doboz cannellini bab (400 g-os doboz) lecsepegtetve és kiöblítve
250 g sima tempeh durvára vágva, vagy kemény tofu szárazra törölve
1⁄4 csésze sörélesztő pehely / ízlés szerint
1⁄2 csésze (125 g) natúr vegán joghurt
1 olívaolaj spray
1⁄4 csésze édes chili szósz
4 csésze (120 g) vegyes salátalevél
1 sárgarépa (közepes) zöldséghámozóval szalagokra szeletelve
2 ek balzsamecet
Elkészítés:
4 adag alapján
1.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra/légkeveréses 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
2.
Egy kis tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, a füstölt paprikát, a fokhagymaport, majd sózzuk, borsozzuk.
3.
A zabot robotgépben durva morzsává turmixoljuk.
4.
Ehhez a zabmixhez adjunk hozzá babot, tempeh-t (vagy kemény tofut, élesztőpelyhet, sót és borsot ízlés szerint, és daráljuk durvára össze.
5.
A keverékből púpozott evőkanálokat formázunk, és tenyerünkkel kissé ellapítjuk.
6.
Helyezzük a vegán joghurtot egy kis tálba, és mártsuk bele a rögöket, engedjük lecsepegni róla a felesleget, és forgassuk a zsemlemorzsa keverékben.
7.
A rögöket tálcára helyezzük, olajjal meglocsoljuk és 10 percig sütjük, megfordítjuk, újra meglocsoljuk olajjal, és további 10 percig sütjük, vagy amíg meg nem pirulnak és aranybarnák lesznek.
8.
Amíg a rögök sülnek, a saláta hozzávalóit egy tálba dobjuk, összekeverjük.
9.
A rögöket és a salátát elosztjuk a tányérok között, és chili szósszal tálaljuk.
UZSONNA:
Csokis-meggyes-kókuszos bowl
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Hozzávalók:
1⁄2 közepes banán szeletelve frissen vagy fagyasztva
2 ek vegán natúr joghurt
2 ek növényi tej
2 ek vegán csokoládé ízű proteinpor vagy vegán vanília proteinpor plusz 2 evőkanál kakaópor
1⁄2 tk őrölt fahéj
1⁄2 csésze (75 g) fagyasztott cseresznye vagy málna
2 tk 70%-os étcsokoládé apróra vágva
2 és 1⁄2 teáskanál kókuszreszelék vagy kókusz chips
Elkészítés:
1 adag alapján
1.
A banánt, a joghurtot, a tejet, a vegán proteinport és a fahéjat tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk össze magas fokozaton simára, sűrűre és krémesre.
2.
Tegyük át egy tálba, és tálaljuk meggyel, reszelt csokoládéval és kókusz chipszel.
VACSORA:
Lassan főtt egész karfiol sárga curryvel és quinoával
Elkészítési idő: kb 2 óra
Hozzávalók:
2 tk kukoricaliszt
3 csésze (750 ml) zöldségalaplé
2 és 1⁄2 evőkanál sárga curry paszta vagy curry fűszerkeverék
2⁄3 csésze (160 ml) kókuszkrém
só és bors, ízlés szerint
1 1⁄2 csésze (270 g) fehér quinoa (vagy más színű) leöblítve
1 cukkini (közepes) apróra vágva
1 piros paprika apróra vágva
1 fej karfiol (900 g fej) levelei levágva
3 ek mandula pehely
1⁄2 csésze (125 g) vegán natúr joghurt
4 szál friss koriander durvára vágva
Elkészítés:
4 adag alapján
1.
Keverjük össze a kukoricalisztet egy kevés alaplével sima masszává. Keverjük össze a curry pasztát és a kókuszkrémet, adjuk hozzá a maradék alaplevet, és ízesítsük sóval és borssal.
2.
Tegyük fel főni a quinoát, majd tegyük hozzá a cukkinit és a paprikát lassú tűzön. Adjuk hozzá az egész karfiolt, és öntsük le a szósszal.
3.
Főzzük közepes fokozaton addig, amíg a karfiol megpuhul.
4.
Amíg a karfiol fő, melegíts fel egy kis serpenyőt közepes lángon, és pirítsd meg a mandulát néhány perc alatt aranybarnára.
5.
A karfiolt és a szószt elosztjuk a tányérok között, és a tetejére joghurtot, pirított mandulát és koriandert tálalunk.